Ovaj momak je 119 puta bio odbijen za posao trenera, ali ne odustaje
Foto: Ilustracija

Bundesliga

Ovaj momak je 119 puta bio odbijen za posao trenera, ali ne odustaje

Bankar Mihael Brejer čvrsto je riješio da jednog dana sa klupe predvodi neki klub iz Bundeslige, iako je jedina stavka u njegovoj biografiji to što je bio trener pjetlića lokalnog tima.

Mihael Brejer je čovjek čije ime dobro znaju svi klubovi u Bundesligi i Cvajti. Ovaj 30-godišnji momak, koji je po zanimanju bankar, za punih pet godina 119 puta prijavio se za posao trenera u elitnom rangu njemačkog fudbala.

"Svaki put kada neki klub otpusti trenera, eto mog pisma. Počelo je kao šala, ali kada su počeli da mi odgovaraju, odlučio sam da budem mnogo ozbiljniji u obraćanju", rekao je ovaj fudbalski zaluđenik.

Međutim, njegova “bogata” biografija, u kojoj je naveo da je jednu sezonu trenirao pjetliće lokalnog tima, nije bila dovoljna da dobije posao. Inače, Brejer je aktivan fudbaler i igra za treći tim MTV Hamaha u nižim njemačkim ligama. 

Zanimljivo, većina klubova mu formalno odgovori na prijavu za posao, bilo da se radi o poziciji trenera ili menadžera. Njegova stručnost, za koju niko do sada nije imao sluha, navela ga je da se prošle godine prijavi čak i za funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Njemačke, prenose Novosti.

Posljednji put aplicirao je za mjesto trenera Bajerna, dan poslije smjene Karla Anćelotija. Najveći uspjeh do sada mu je poziv Štutgarta, koji ga je zvao telefonom da ga odbije. Ali ovaj momak ne planira da odustane.

"U suštini, svaki klub može da očekuje moju prijavu za posao. Ko zna šta će se desiti na ljeto. Eto, Tomas Tuhel je sada ispao iz kombinacije, možda će funkcija u Bajernu opet biti upražnjena", optimističan je Brejer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.