Hautberg i Stijepović

Agencija za razvoj Francuske zainteresovana za saradnju sa Glavnim gradom

"Fokusirani smo na razvoj alternativnih vidova prevoza i energetsku efikasnost"

Javni prevoz, urbanizam, prečišćavanje otpadnih voda, i ostali projekti u sferi održivog razvoja, oblasti su za koje je Agencija za razvoj Francuske, kao državna inistitucija, zainteresovana da sarađuje sa Glavnim gradom, istakao je Dominik Hautberg, glavni menadžer za Balkan francuske Agencije za razvoj, na sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.

On je naveo da su već prisutni na projektima u Srbiji i Albaniji, kada je u pitanju region, dok u zemljama EU posluju već dugi niz godina.

„U pitanju je najstarija razvojna banka na svijetu koja je prisutna u više od sto zemalja“ rekao je Hautberg, koji je istakao da sarađuju sa Svjestkom bankom, EBRD, KfW i finansiraju slične projekte, koji se tiču održivog razvoja.

Stijepović je naglasio da interesovanje renomiranih institucija za projekte u Podgorici govori o kvalitetu tih projekata i održivom planiranju.

„Obezbijedili smo finansijska sredstva za Sistema za prečišćavanje optadnih voda, i možemo reći da se nalazimo u finalnoj fazi pred početak gradnje. Tender će biti međunarodnog karaktera, i očekujemo inetersovanje renomoranih kompanija u ovoj oblasti. Sama činjenica da smo kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir dobili nepovratna sredstva u iznosu do deset miliona eura, dodatna je potvrda našeg kvaliteta“ istakao je Stijepović.

On je naveo da je lista projekta koji su u toku, kao i onih koji se planiraju, obimna, i da se fokusira na građanina, i njegovu poziciju u urbanizmu.

„Fokusirani smo na razvoj alternativnih vidova prevoza i energetsku efikasnost, kako kroz poboljšanje karakteristika postojećih, tako i kroz legislativu, za izgradnju novih“ istakao je Stijepović.

Po njegovim riječima, Glavni grad je realizovao niz značajnih projekata, u situaciji smanjenog budžeta, bez dodatnog zaduživanja građana.

"To je politika koju ćemo sprovoditi i u buduće", zaključio je Stijepović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.