Novi pametni telefon za one  koji sebi ne mogu priuštiti skupe (VIDEO)
Foto: Screenshot

Huawei Y7 Prime 2018

Novi pametni telefon za one koji sebi ne mogu priuštiti skupe (VIDEO)

Kineska kompanija Huawei, pored aktuelnog predstavljanja nove premijum linije P20 flegšip modela, i Porsche Design Mate RS telefona, razmišlja i o korisnicima koji ne mogu da priušte ili, jednostavno, ne žele da koriste smartfone više klase.

Tako je Huawei predstavio - Y7 Prime 2018, pristupačniji model namijenjen mladima. 

Kao i drugi modeli koji nose oznaku "2018" u imenu, Y7 Prime 2018 ima odnos stranica ekrana 18:9 i opremljen je ekranom dijagonale 5.99 inča, rezolucije 1440 x 720 piksela. 

Novi Y7 ima dvije zadnje kamere sa primarnim senzorom od 13MP i sekundarnim senzorom od 2MP, koji je namijenjen za bokeh efekte. Prednja kamera telefona ima senzor od 8MP.

Telefon, koji pokreće Qualcomm Snapdragon 430 SoC čip, opremljen je sa 3GB RAM memorije i 32GB proširivog prostora za skladištenje. 

Senzor otiska prsta se nalazi na poleđini uređeja. Uređaj ima tri slota za kartice, pa je moguće koristiti dvije SIM i jednu microSD karticu u isto vrijeme. 

Y7 Prime 2018 koristi Android 8.0 Oreo i EMUI 8.0 korisnički interfejs, a napaja ga baterija od 3000mAh. 

Telefon će biti dostupan u crnoj, plavoj i zlatnoj varijanti. Cijena još uvek nije objavljena, prenosi GSM Arena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.