Janović: Prijave protiv sportskih saveza koji nijesu radili kako treba
Nikola Janović

Novi zakon o sportu

Janović: Prijave protiv sportskih saveza koji nijesu radili kako treba

U novi Zakon o sportu unijete su sve prihvatljive primjedbe, a takođe su podnijete prijave protiv sportskih saveza za koje je utvrđeno da nijesu radili kako treba, saopštio je resorni ministar Nikola Janović.

"Sve prihvatljive primjedbe smo stavili u Zakon i tako smo pokazali otvorenost. Cilj je da napravimo najbolji zakonski tekst, koji bi svima bio prihvatljiv", naglasio je Janović.

On je poručio da je stari Zakon o sportu u mnogim oblastima bio neuređen, te da se i danas Ministarstvo bavi problemima iz tog perioda.

"Bilo je, svakako, i ličnih interesa, to mislim i sada. Nema potrebe da se vraćam. Ali sve se smirilo, više nema trzavica, pitanja o ustavnosti zakona i takvih pitanja", poručio je Janović.

Ministar sporta je objasnio da novi Zakon ne predviđa amaterske i profesionalne klubove, jer se samo jedan klub u državi vodio kao profesionalan.

"Sada postoje samo klubovi, a sportista potpisuje profesionalni ili amaterski ugovor", istakao je Janović. Ministar je naglasio da se Zakon može dopunama prilagoditi evropskim propisima, koji predviđaju podjelu na profesionalne i amaterske klubove ako bude potrebe.

Kako je kazao, od osnivanja njegovog resora upućeno je 16 incijativa prema Upravi za inspekcijske poslove.

"Sve što utvrdimo kao nepravilnost šaljemo Inspekciji, koja provjerava navode. Biciklistički savez je već ugašen, a još šest je pred gašenjem, ali su oni podnijeli žalbe", rekao je Janović.

On je poručio da je Ministarstvo podnijelo prijave protiv tridesetak fiktivnih klubova, koji su morali da vrate novac u budžet.

Janović se osvrnuo i na pitanje nacionalnih naknada, istakavši da je obaveza da se revidiraju sve koje nijesu u skladu s rezultatima propisanim novim Zakonom o sportu.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.