DIK potvrdila kandidaturu Đukanovića, kampanju počinje iz rodnog Nikšića
Milo Đukanović, foto:Anadolija

DIK potvrdila kandidaturu Đukanovića, kampanju počinje iz rodnog Nikšića

Predsjedničku kampanju kandidata Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović počinje u srijedu, 28. marta 2018, velikom konvencijom u rodnom Nikšiću, koja će biti održana u Sportskoj dvorani u 19 sati.

Predsjednik DPS je odlučio da svoju predsjedničku kampanju započne iz rodnog Nikšića, a odvijaće se pod sloganom „Milo Đukanović – za stabilnost i napredak Crne Gore“.

Danas je Državna izborna komisija potvrdila kandidaturu  Đukanovića za predsjednika koju je svojim potpisom podržalo 60.528 građana.

-S obzirom na to da je Milo Đukanović jedini kandidat građanske, multietničke i proevropske politike, njegovu kandidaturu su u najkraćem roku i jednoglasno do sad podržali tradicionalni koalicioni partneri: Socijaldemokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, Demokratska partija, ali i brojna udruženja crnogorskih iseljenika i veliki broj vanstranačkih ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Crne Gore - ocijenili su iz DPSa.

Đukanović je da mu zbog svega postignutog građani vjeruju i istakao da su uvi izbori ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja 

 “Obnovili smo nezavisnost. Ispunili dug prema istoriji Crne Gore. Potrebno je definisati put ubrzanog ekonomskog razvoja. Ja snažno vjerujem u Crnu Goru kojoj ćemo obezbijediti evropski kvalitet života. Kada sam tvrdio da ćemo obezbijediti nezavisnost, da ćemo postati članica NATO, da ćemo obezbijediti napredak, sve smo to uradili. Zato mi građani vjeruju. Nastavićemo sa razvojem države na svim poljima i ići ćemo ka članstvu u EU. Potrebno je da na izborima dobijemo snažnu podršku i da u prvom krugu donesemo pobjedu evropske politike. Koristim priliku da se zahvalim aktivistima DPS-a koji su u nevjerovatnom roku od četiri dana uspjeli da skupe ovoliki broj potpisa i da na taj način potvrde moć infrastrukture naše partije i da onima kojima to nije jasno objasne zbog čega je to DPS toliko superiorna na političkoj sceni. Ovi izbori su ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore". kazao je lider DPSa.

 

Ivan Brajović predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore kazao je da je Đukanović  kandidat sa kojim smo ne tako davno obnovili državu i koji ima političku snagu, znanje i reputaciju da bude na čelu Crne Gore u zemlji članici Evropske unije.

"Socijaldemokrate žele predsjednika države sa kojim dijele bazične programske vrijednosti. Jednoglasna podrška Đukanoviću rezultat je zajedničkog istrajavanja svih progresivnih snaga u državi na vrijednostima nezavisne, građanske, multietničke, evropske i evroatlanske Crne Gore“. rekao je lider SDa.

Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke Đukanović garantuje nastavak evropskog puta Crne Gore.

"Za naš evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Đukanović može da doprinese tim važnim spoljno-političkim ciljevima. Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Istorija je to pokazala u proteklih 12 godina koliko postojimo - od referenduma 2006. godine, preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i Evropsku uniju. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo.  Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu", naveo je Husović.

Predsjedničku kanidaturu Đukanovića podržala je i Hrvatska građanskainicijativa.

„ Đukanović kao naš dugogodišnji politički partner sa kojim smo mi Hrvati, zajedno sa ostalim manjinama, ostvarili povijesne pobjede, čovjek koji je prepoznat kao glavni nosilac evropske ideje u Crnoj Gori i koji ima izražen senzibilitet prema pravima nacionalnh manjina, u potunosti zaslužuje naše povjerenje i podršku''  istakao je Adrian Vuksanović, poslanik HGI.

Fatmir Đeka predsjednik Demokratske partije je kazao da je uvjeren da je Đukanović personalna garancija evroatlanskih integracija, veoma dobrih odnosa sa zemljama u regionu i multietničke demokratije u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.