Crna Gora sjutra protiv Turske u promijenjenom sastavu
Foto:Anadolija

Crna Gora sjutra protiv Turske u promijenjenom sastavu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće sjutra u Podgorici selekciju Turske, s jasnom namjerom da bude bolja nego prije tri dana u duelu sa Kiprom u Nikoziji. U tom susretu nije bilo golova, nije bilo ni mnogo šansi, pa "hrabri sokoli" žele, da ako ništa drugo, odigraju meč s drugačijim ritmom i ako se ukaže šansa pozitivnijim ishodom.

Iz tabora Crne Gore poruka uoči prijateljskog meča da respektuju protivnika, ali da u utakmicu ulaze s imperativom pobjede.

Selekcija Turske danas je doputovala u Podgoricu, predvođena napadačom Evertona Čenkom Tosunom, Hakanom Čalhanogluom, Mehmetom Topalom, ali i iskusnim trenerom Mirčeom Lučeskuom na klupi.

Nikola Vukčević, standardni reprezentativac Crne Gore i član portugalske Brage, poručio je da očekuje tešku utakmicu.

„Znamo da reprezentacija Turske ima odličnu ekipu. Što se nas tiče, u svaku utakmicu koja se igra za državu i reprezentaciju, ulazimo sa imperativom da ostvarimo dobar rezultat. Faliće nam Jovetić, jer reprezentacija sa njim i bez njega nije ista“, kazao je Vukčević, prenosi Anadolija.

2018032622945966132082279Web

Sa konferencije, foto:AA

Crna Gora u prijateljskim duelima nije slavila već četiri godine. Serija bez pobjeda nije prekinuta ni protiv Kipra. Međutim, selektor Ljubiša Tumbaković kaže da su šansu dobili igrači sa manjom minutažom u reprezentaciji.

„Bilo bi lijepo da smo dobili, cijeli smisao rada jeste da se napravi rezultat. Ali, ni jednu reprezentaciju danas nije lako pobijediti“, kazao je crnogorski selektor.

Govoreći o selekciji Turske, Tumbaković je kazao da je riječ o ekipi koja je promijenila stil igre i koju je lijepo gledati kako igra.

„Turska je polovinom kvalifikacija promijenila selektora, koji je napravio reprezentaciju koja je obećavajuća. Imaju dobru reprezentaciju i lijepo ih je gledati. Imaju veliku selekciju igrača, napravili su kvalitetnu ligu i njihovi najbolji igrači igraju u top pet liga“, poručio je Tumbaković, te dodao: 

”Dolazi utakmica koja će biti igrana u jednom boljem momentu, u boljoj atmosferi, protiv protivnika koji je kvalitetniji, pa tako i tim može da se iskaže. Naša ekipa će kada je sastav u pitanju pretrpjeti određene promjene”.

Fudbaleri su danas obavili posljednji trening uoči meča

Crna Gora će sjutra igrati bez najboljeg igrača Stevana Jovetića, koji se povrijedio na Kipru. Zbog povrede neće biti ni Luke Đorđevića, dok je pod znakom nastup Fatosa Bećiraja.On je danas obavio lagani trening, a hoće li nastupiti u sutrašnjem meču, znaće se sjutra, navodi AA.

Prijateljski meč Crna Gora-Turska, koji će suditi Milorad Mažić iz Srbije, na programu je sutra od 19.10 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.