Srbi kažnjeni na Tajlandu zbog
Foto: Ilustracija

Kazna od 130 eura

Srbi kažnjeni na Tajlandu zbog "obnaženih nogu pored Bude"

Kancelarija turističke policije u Bangkoku saopštila je da je dvoje srpskih turista kažnjeno sa po 5.000 tajlandskih bahata, odnosno 130 eura.

Oni su kažnjeni zbog nepristojnih fotografija snimljenih na zidu Hrama smaragdnog Bude u Bangkoku.

Tajlandska turistička policija je dvoje srpskih državljana pronašla juče i suočila ih sa optužbama u svojoj ispostavi na aerodromu Suvarnabumi, rekao je zamjenik načelnika TPB Suračate Hakparn.

Na fotografijama je prikazana N.Ć. (31) koja sjedi na zidu u okviru Velike palate sa obnaženim nogama, a napravio ih je njen saputnik V.V.(31).

Fotografije su objavljene na društvenim mrežama, a  izazvale su kritike zbog neprimjerenog ponašanja na svetom mjestu Pra Ubosot u Vat Pra Si Ratana Satsadaramu.

Prema navodima, djevojka je priznala da se nalazi na fotografijama, dok je mladić rekao vlastima da je on profesionalni fotograf, saopštila je policija.

Dvoje srpskih turista su objasnili da nisu znali da bi fotografije mogle da predstavljaju prestup niti da time krše tajlanski zakon, naveo je Suračate.

Inače, nepristojnost u javnosti zabranjena je tajlandskim Krivičnim zakonikom.

Poslije ovog incidenta, turistička policija je najavila da će pojačati javne kampanje kako bi podigla svijest među posjetiocima Tajlanda o tome šta je zabranjeno činiti dok borave u posjeti vjerskim ili istorijskim mjestima.

U novembru prošle godine, dva Amerikanca objavila su na Instagramu fotografije na kojima im se vide zadnjice u čuvenom Hramu zore (Vat Arun) u Bangkoku, nakon čega su uhapšeni na aerodromu i optuženi za nepristojno ponašanje, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.