Rukometašice Crne Gore pobjedom protiv Poljske ovjerile plasman na EP
Foto: Kodex

Bravo Lavice!

Rukometašice Crne Gore pobjedom protiv Poljske ovjerile plasman na EP

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Bijelom Polju selekciju Poljske 33:24 (14:13), u utakmici četrtog kola kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Večerašnjom pobjedom popularne "lavice" obezbijedile su i matematički plasman na prvenstvo Evrope i to sa prve pozicije u grupi.

Izabranice Pera Johansona su drugi put u samo tri dana pobijedile Poljakinje i potvrdile prvo mjesto u grupi u kojoj su još nacionalni timovi Italije i Slovačke. 

Crna Gora je dobro počela večerašnju utakmicu, vodila 10:5, ali su gošće uspjele da se vrate do poluvremena i smanje na 14:13. 

Međutim, u drugom dijelu na parketu dvorane "Nikoljac" dominirale su crnogorske "lavice", koje su došle do ubjedljivog trijumfa i novog plasmana na kontinentalni šampionat. 

U pobjedničkoj ekipi, najefikasnija je bila Jovanka Radičević sa 11 golova, Milena Raičević postigla je pet, a Itana Grbić, Đina Jauković i Kaća Bulatović po tri pogotka. 

Do kraja kvalifikacija crnogorske rukometašice čekaju mečevi sa Italijom i Slovačkom.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.