Danas će biti okončano pitanje demarkacije između Kosova i Crne Gore
Foto: Beta

Veselji sa ambasadorima zemalja EU

Danas će biti okončano pitanje demarkacije između Kosova i Crne Gore

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji razgovarao je danas sa ambasadorima zemalja Evropske unije akreditovanim na Kosovu i šeficom kancelarije EU Natalijom Apostolovom o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Veselji je poslije sastanka rekao da će danas biti okončano pitanje demarkacije granične linije između Kosova i Crne Gore, kako se ne bi blokirala perspektiva građana Kosova u liberalizaciji viza i evropskim integracijama.

"Mi nećemo zastati zbog ličnih ili političkih stavova pojedinaca, već ćemo ići naprijed", kazao je Veselji.

Kosovska skupština trebalo bi da glasa o ratifikaciji sporazuma o graničnoj liniji između Kosova i Crne Gore na sjednici koja će biti nastavljena u 11 časova.

Istovremeno je iz Srpske liste potvrđeno da poslanici te liste ni danas neće prisustvovati nastavku sjednice.

"Nećemo danas biti u Skupštini", izjavio je šef poslaničke grupe Srpske liste Igor Simić.

Potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj izjavio je danas da ima obezbijeđene neophodne glasove za usvajanje zakona o ratifikaciji demarkacije, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.