U Rijeci Crnojevića i Virpazaru stabilnije, jače padavine popodne, službe u pripravnosti
Foto:Cetinjski list

U Rijeci Crnojevića i Virpazaru stabilnije, jače padavine popodne, službe u pripravnosti

Situacija u Rijeci Crnojevića i na Cetinju jutros je stabilnija budući da je tokom noći kiše bilo vrlo malo, saopštio je za RTCG rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Prijestonice Aleksandar Zuber. Bolje je stanje i u području Virpazara.

Kako je kazao, vodostaj Rijeke Crnojevića jutros je manji tri do četiri centimetara, dok je u Lipoviku dva centimentra niži. I stanje u samom gradu je stabilnije i za sada nema opasnosti od poplava.

Zuber je kazao da su u pripravnosti i da će danas pripadnici Službe zaštite Cetinja obići teren.

Kiša je donijela probleme mještanima Vranjine u blizini Skadarskog jezera, a situacija u Virpazaru je stabilnija, prenosi portal Rtcg.

U Direktoratu za vanredne situacije su istakli da situaciju drže pod kontrolom, i vjeruju da se poplave iz 2010. neće ponoviti.

Da li će narednih dana biti većih poplava zavisi i od akumulacije koje se nalaze na Drimu, istočno od Skadra, smatra hidrolog Darko Novaković

Pripadnici Službe za zaštitu i spašavanje juče su tokom obilaska terena razgovarali sa mještanima o postupanju u slučaju da dođe do porasta nivoa vode Skadarskog jezera preko kritične granice.

-Apelovali smo na mještane da preduzmu preventivne aktivnosti na zaštiti materijalnih dobara tj. da imaju zalihe vode za piće, hranu, te da namještaj sa donjih spratova objekata iznesu na gornje nivoe, ili na druga bezbjedna mjesta. Ukoliko bude neophodno evakuisaćemo ugroženo stanovništvo – saopštio je komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol za RTV Cetinje

Prema posljednjim podacima od juče od 15 časova izmjereno je 88 milimetara kiše po metru kvadratnom.

Prognostički parameteri za subotu poslijepodne najavljuju novi kišni talas s intenzivnijim padavinama uz jak južni vjetar sa olujnim karakterom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.