Kosovo: U utorak sjednica o demarkaciji sa CG, ne zna se da li je obezbijeđeno 80 glasova
Foto: Beta

Veselji nije rekao

Kosovo: U utorak sjednica o demarkaciji sa CG, ne zna se da li je obezbijeđeno 80 glasova

Predsjedništvo Skupštine Kosova je odlučilo da u utorak, 20. marta, bude održan nastavak vanredne sjednice na kojoj će biti razmotren predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Predsjednik Skupštine Kadri Veselji je poslije sjednice rekao da je cilj da se na ovoj sjednici okonča ovo pitanje.

"Ovo je naš cilj. Ubijeđen sam da ćemo zajedno postići da okončamo ovo pitanje", rekao je Veselji.

Veselji nije rekao da li je obezbijeđena 80 glasova neophodnih da se izglasa zakon, ali je ocijenio da postoji konsenzus o okončanju ovog pitanja.

Prethodno je premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, najavio održavanje sjednice za 20. mart u 14 časova, dok je predsjedništvo odlučilo da se sjednica održi dva časa kasnije.

Skupština Kosova sjutra nastavlja sjednicu na kojoj kosovski premijer Ramuš Haradinaj odgovara na pitanja poslaničke grupe Samopredjeljenja o okolnostima u vezi sa nasilnom smrti aktiviste tog pokreta Astrita Deharija 5. novembra 2016. u pritvorskoj jedinici u Prizrenu.

Skupština će razmotriti i predlog programa svog rada za 2018. kao i poslovnik o radu parlamenta.

Na dnevnom redu su i nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o dugu između Kosova i Evropske banke za obnovu i razvoj, o projektu autoputa Kijevo-Zahać, kao i izmjene Zakona o predsjedniku Republike.

Biće razmotreni i nacrti zakona o izmjeni i dopuni Zakona o kontroli i nadgledanju državne granice, kao i drugo razmatranje nacrta zakona o kritičnoj infrastrukturi, nacrta zakona o carinskim mjerama i nacrta zakona o zaštiti prava intelektualne svojine.

Skupština će razmotriti i izvještaj o radu javnih preduzeća za 2015. i 2016. i imenovati dva člana Komisije za provjeru i određivanje imovine i jednog člana Komisije za imovinske zahtjeve.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.