Evo kako da skinete fleke od šminke sa svoje odjeće
Ilustracija

Evo kako da skinete fleke od šminke sa svoje odjeće

Svakome od nas može da se desi: mrlje pudera vam ostanu na kragni košulje, dok ste lakirali nokte prosuli ste lak po sebi…

Evo kako da skinete te fleke.

Puder

Sigurno vam se desilo da puder završi na kragni košulje ili vam je slučajno kapnuo na pantalone dok ste ga istiskali iz tube.

Ako je riječ o puderu koji ne sadrži ulje, možete da ga skinete pomoću pjene za brijanje. Stavite malo pjene na fleku i ostavite da stoji nekoliko minuta, pa onda istrljajte. Ukoliko mrlja i dalje nije uklonjena, dodajte malo alkohola.

Ruž za usne

Karmini sadrže ulja, pa bi najbolje bilo da probate da ga očistite losionom za skidanjem šminke na bazi ulja. Takođe, tečni sapun može da vam pomogne.

Stavite malo tečnog sapuna na mrlju karmina, a zatim na to naprskajte malo vode i pustite da stoji deset minuta. Zatim obrišite sapun ubrusom.

Neki tvrde da fleke od karmina možete da skinete lakom za kosu. Naprskajte ga na mrlju, ostavite da stoji oko 15 minuta, zatim uklonite lak za kosu sa odjeće mokrom krpom i operite odjeću uobičajeno.

Maskara

Jednostavan trik će vam pomoći da se riješite mrlja od maskare, čak i one vodootporne. Stavite malo losiona za skidanje šminke koji ne sadrži ulje na fleku i trljajte dok je ne uklonite.

Za uklanjanje fleka od maskare mogu vam pomoći i mješavina deterdženta za sudove i vode.

Lak za nokte

Logično, za ove fleke možete upotrebiti skidač laka za nokte. Međutim, budite pažljivi ako je riječ o odeći u boji jer vam odjeća može izblijedjeti na mjestu koje tretirate skidačem laka za nokte. Kada uklonite fleku, najbolje je da odmah operete odjeću, kako biste izbjegli da boja izblijedi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.