Zbog uspješnog poslovanja bonusi za radnike Audija u Njemačkoj (FOTO)
Foto: Ilustracija

Zbog uspješnog poslovanja bonusi za radnike Audija u Njemačkoj (FOTO)

Oko 60.000 zaposlenih u dvije njemačke fabrike dobiće godišnji bonus kao rezultat uspješnog poslovanja kompanije u protekloj godini.

Kako je saopštilo rukovodstvo kompanije, bonusi će biti isplaćeni u maju, a u prosjeku su veći od prošlogodišnjih za 1.620 eura. 

Audi je počeo da isplaćuje godišnje bonuse radnicima u Njemačkoj 2011. na osnovu kolektivnog ugovora sa sindikatom. 

"Bonus za 2017. je zaslužena nagrada našim zaposlenima za sav napor koji su uložili u protekloj godini kako bi Audi ostao na putu uspjeha", izjavio je Peter Moš iz uprave njemačkog proizvođača automobila.

Audi i u 2018. ima ambiciozne planove, s obzirom da je najavio da će lansirati po jedan novi model (ili verziju određenog modela) u prosjeku na svake 3 sedmice. 

Audi A6 za 2019.

Među 17 novih automobila su već predstavljeni novi Audi A6, a uslijediće, između ostalih, električni E-Tron, Q8, SQ2, Q3 i novi Audi A1. 

Nagradni bonus za 2017. godinu svojim radnicima već je obećao Mercedes, i to u iznosu od po 5.400 eura, prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.