Uklonjene mrtve krave iz korita Ćehotine, istražuje se ko su neodgovorni vlasnici
Foto: Kodex

Ekološki incident na teritoriji opštine Bijelo Polje

Uklonjene mrtve krave iz korita Ćehotine, istražuje se ko su neodgovorni vlasnici

U koritu rijeke Ćehotine, na prostoru bjelopoljske opštine odloženo je više leševa uginulih krava. Leševi su se nalazili u bjelopoljskoj opštini, na skretanju sa magistralnom putu Pljevlja-Bijelo Polje prema selu Slatka a fotografije užasnog prizora objavljene su na društvenim mrežama u nedelju.

Već tri dana se razmatralo čija je nadležnost ovaj incident. Juče je konačno utvrđeno da je to nadležnost Komunalne policije Bijelo Polje s obzirom da su pronađeni na teritoriji bjelopoljske opštine

Bjelopoljska komunalna policija je juče u saradnji sa komunalnim preduzećem Lim i veterinarskom službom uklonila tijela uginulih krava, potvrđeno je portalu Kodex iz te službe.

Kako je za naš portal kazao načelnik Komunalne policije Muzafer Badžić, tijela uginulih krava su uklonjena po zakonskim propisima i rijeka je zaštićena.

2913696810216279715093470640274036357595136n

Foto:Privatna arhiva

Badžić nam je kazao da su mrtve krave odložene na dvije lokacije i da se radi o 4 do 6 leševa.

"Na uginulim kravama nijesu pronađe tzv. "minđuše" koje otkrivaju podatke o vlasniku životinja. Mi smo pokrenuli istragu kako bi otkrili čije su vlasništvo uginule krave i kad identifikujemo počinioce ovog incidenta podnijećemo prijave", kazao je Badžić za Kodex.

29176992102162797151734721406825467041808384n

Foto:Privatna arhiva

Istakao je da ta Služba u koordinaciji sa kolegama iz Pljevalja pokušava da otkrije odgovorne za ovaj incident, s obzirom da su leševi pronađeni na granici između dvije opštine, te da je moguće da je vlasnik uginulih krava sa teritorije Opštine Pljevlja. 

Prema riječima veterinara Darka Cvijovića leševi su zatečeni u fazi raspadanja te je teško utvrditi uzrok uginuća životinja. Kako je kazao za naš portal nijesu primijećni simptomi nekih zaraznih bolesti. 

"Proces zakopavanja i dezinfekcije je odrađen po nalogu i uz nadzor veterinarskog inspektora i uz prisustvo komunalne policije", kazao je Cvijović Kodexu.

Nezvanično, pretpostavlja se da u krave uginule prije 15 do 30 dana.

Onima koji su istovarili lešine odgovaralo je pomenuto mjesto pošto se lako prilazi teretnim vozilom. Leševi su se nalazili na pješčanom sprudu u koritu rijeke i na obali Ćehotine.

Bacenekrave770x472

Foto:TV Pljevlja

Na lice mjesta su u ponedeljak izlazili i ribočuvari Sportskog ribolovnog kluba „Lipljen“ , prenijela je TV Pljevlja.

Ribočuvari, Dejan Milanović i Enver Kadić slikali su  lešine i sačinili zapisnik koji će biti dalje proslijeđen nadležnim organima.

Predsjednik Sportskog ribolovnog kluba „Lipljen“, Vaso Knežević istakao je za TV Pljevlja da je ovim ekološkim akcidentom na prvom mjestu ugroženo zdravlje Pljevljaka koji piju vodu i iz Otilovićkog jezera. TV Pljevlja podsjeća da se na vodotoku Ćehotine nalazi Otilovićko jezero iz kojeg se jednim dijelom pijaćom vodom napajaju Pljevlja

U nadležnoj Veterinarskoj ambulanti rekli su da na prostoru njihove nadležnosti, na području pljevaljske opštine nije bilo prijavljenih uginuća stoke.

BacenekraveAnetaStill001

Foto: TV Pljevlja

 

Komentari

Komentara: (1)

Marko

17. 03. 2018 - 16:29

Ovo svi znaju i u vlasti u bijelom polju da su to krave Pera Kljajevica koje crkavaju svakih 15 dana i ovako ih odlaze jer su puštene da ponekad se brinu same od sebe a on za to uzima pare od osiguranja i baca ih po raznim rijekama i potocima pitajte ljude iz vranesa za to !
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.