Iskliznuo je sa piste tokom slijetanja i zapalio se

Teška nesreća u Nepalu: Srušio se avion na aerodromu, 49 osoba stradalo(VIDEO)

Broj poginulih u avionskoj nesreći, koja se danas dogodila na međunarodnom aerodromu Tribhuvan u Katmanduu, glavnom gradu Nepala, povećan je na 49 osoba, javljaju agencije.

Manoj Neupane, portparol policije, izjavio je da su spasioci izvukli 40 beživotnih tijela iz aviona, dok je još devet putnika preminulo nakon što su prebačeni u bolnicu.

Dodao je da su u avionskoj nesreći povrijeđene 22 osobe.

Istakao je da će tek sjutra biti identifikovana tijela poginulih.

Iz policije su potvrdili da je putnički avion bangladeške kompanije US-Bangla prilikom slijetanja skliznuo s piste i završio u plamenu.

Riječ je o avionu Bombardier tipa Dash Q400 koji je letio iz Dake, a u kojem se nalazilo 67 putnika i četiri člana posade.

Ova avionska nesreća je jedna od najtragičnijih u istoriji Nepala.

2018031222919206931588307Web

Foto:Anadolija

Avion kompanije iz Bangladeša iskliznuo je sa piste tokom slijetanja i zapalio se, ali su vatrogasci uspjeli da ugase požar. Taj dvomotorni avion "Bombardir Deš 8" poletio je iz Bangladeša i u više navrata je iznenada mijenjao pravac letjenja prije nego što se srušio u blizini aerodromske piste.  

U avionu koji je poletio iz Dake bila je 71 osoba, a spasioci su morali da rastave letjelicu koja je izgorjela nakon pada kako bi izvukli ljude, prenijela je agencija Frans pres.

Portparol policije rekao je za AFP da je 31 osoba poginula na mjestu nesreće, da je devetoro podleglo povredama u bolnici u Katmanduu, a da su još 23 osobe povrijeđene.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se dim koji se diže sa piste aerodroma.

Uzrok avionske nesreće još nije poznat, a zvaničnici aerodroma su naveli da je avion bio "van kontrole" pri slijetanju, navodi Frans pres.

Agencije AP i AFP javljaju da je u avionu bilo 33 putnika porijeklom uz iz Nepala, 32 državljana Bangladeša, jedan Kinez i jedan državljanin Maldiva.

Dodaje se da je letjelica imala četiri člana posade, ali nije navedeno njihovo porijeklo.

Nepal se posljednjih nekoliko godina suočio sa brojnim incidentima u aviosaobraćaju, što je loše uticalo na turizam u toj zemlji, piše Frans pres.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.