Dodiku uručeno priznanje opštine Srebrenica
Foto: Beta

Dodiku uručeno priznanje opštine Srebrenica

Predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku danas je povodom Dana opštine Srebrenica uručeno najveće priznanje te opštine - Plaketa sa zlatnim grbom za izuzetan doprinos razvoju te lokalne zajednice.

Dodik je na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Srebrenica kazao da to priznanje ne doživljava kao pobjedu nad bilo kim, već kao priznanje za ono što je zajedno sa entitetskim vlastima učinio na razvoju Srebrenice.

"Ovo je specifično mjesto, zbog tragedije koja se ovdje desila, ali mjesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne dijeli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", rekao je Dodik.

Istakao je da je zahvalan i Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću zbog donacija Srebrenici.

Plaketa sa srebrenim grbom opštine na svečanoj sjednici Skupštine Srebrenice dodijeljena je srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Cereminiji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ali nijesu prisustvovali bošnjački odbornici u znak protesta što je najveće opštinsko priznanje dodijeljeno Dodiku.

U centru Tuzle danas su se okupile predstavnice udruženja "Žene Srebrenice", koje su osudile dodjelu nagrade opštine Srebrenica predsjedniku RS.

"Ogorčeni smo zbog dodjele plakete čovjeku koji negira genocid, ne priznaje presude Haškog tribunala i dozvoljava da se fakultetima, trgovima i ulicama daju imena presuđenih ratnih zločinaca", navela je predsjednica tog udruženja Hajra Ćatić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.