Promijenita OVA podešavanja i produžite bateriju pametnom telefonu
Ilustracija

Promijenita OVA podešavanja i produžite bateriju pametnom telefonu

Bilo da koristite Android ili iPhone, ove opcije bi trebalo da isključite ako želite da vam baterija traje duže.

Ma koliko Android ili iPhone uređaji bili napredni, jedna stvar i dalje nije doživjela velike promjene i zbog toga njihovim vlasnicima pravi probleme - baterija.

Ako želite da vam baterija traje duže, to možete da postignete tako što ćete promijeniti ova podešavanja.

1. Isključite WiFi i Bluetooth

Sve dok je WiFi uključen, vaš telefon provjerava da li u dometu postoji dostupna mreža na koju može da se poveže - a to malo po malo troši bateriju.Isto važi i za Bluetooth.

Zato je najbolje da isključite ove opcije ako ih ne koristite.

2. Smanjite osvetljenje ekrana

Ako vam svijetao ekran nije prijeko potreban, najbolje je da njegovo osvjetljneje držite na ispod 50 odsto jer vam više od toga u prosječnim uslovima nije potrebno, a zbog toga će vam baterija trajati znatno duže.

3. Isključite automatsko skidanje mejlova i notifikacije

Promjenom ovih opcija nećete se u potpunosti odreći mejlova, a baterija će vam biti zahvalna.

Ukoliko su vam ove opcije aktivirane, telefon automatski svako malo provjerava da li vam je stigao neki novi mejl i šalje vam notifikaciju - a to znatno troši bateriju.

Kada su ove opcije deaktivirane, neće znati da li vam je stigao mejl, ali uvijek možete da otvorite aplikciju i sami provjerite i povučete nove mejlove.

4. Isključite lokacijske servise

Ukoliko ne koristite navigaciju, ovi servisi vam nisu pretjerano potrebni, a troše popriličnu količinu baterije. Posebno veliki potrošač je Facebook koji ih stlano koristi kako bi vas pratio uz pomoć GPS-a.

Telegraf

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.