Dobrakovo: U bunkeru u automobilu pronađen kokain, heroin, marihuana(FOTO)
Foto: Uprava policije i Uprava carina

Presječen lanac krijumčarenja prema Zapadnoj Evropi

Dobrakovo: U bunkeru u automobilu pronađen kokain, heroin, marihuana(FOTO)

Policija i carinici na graničnom prelazu Dobrakovo pronašli su i zaplijenili kokain, heroin, marihuanu i smješu koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici OGB Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su, 7.marta oko 13 sati i 30 minuta na graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Lancia Delta“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.B. (34) iz Podgorice.

"Pregledom lica, policijski i carinski službenici su u njegovom džepu pronašli manji pvc zamotuljak u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 3,6 grama.

Daljim detaljnim pretresom vozila u specijano napravljenom bunkeru koji se nalazio u instrument tabli ispred suvozačevog sjedista, policijski službenici su pronašli i oduzeli jedno veće pakovanje pravougaonog oblika u kojem se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od 1127,3 grama, pakovanje u pvc kesi sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine od 292,8 grama kao i dva veća pakovanja u pvc kesi sa praškastom materijom svijetlobraon boje za koju se sumnja da je tzv. smješa koja se koristi za miješanje sa opojnom drogom a radi dobijanja na težini ukupne težine 1069,3 grama", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

dobrakovo1

Foto: Uprava policije i Uprava carina

O događaju su obavješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Ovom zaplenom policijski i carinski službenici su presjekli još jedan lanac krijumčarenja opojne droge kokain i heroin prema Republici Srbiji i dalje prema zemljama Zapadne Evrope.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da  se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.