I majka osumnjičena za teško ubistvo petnaestomjesečnog dječaka
Šišić i Jovović

Najviše zbog priznanja nakon hapšenja da je Šišić tukao njenog sina

I majka osumnjičena za teško ubistvo petnaestomjesečnog dječaka

Tridesetčetvorogodišnju Jelenu Jovović tužilaštvo tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu, počinjeno na štetu njenog petnaestomjesečnog sina P.J.

To je televiziji "Vijesti" zvanično saopšteno iz Višeg tužilaštva. Za ubistvo 15-mjesečnog dječaka za sada se teretio samo njegov očuh Nermin Šišić iz Tuzle, dok se dječakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Po sudu javnosti ima osnova da i majka djeteta odgovara za najteži zločin. Najviše zbog priznanja nakon hapšenja da je njen nevjenčani suprug mjesecima skoro svakodnevno tukao njenog sina.

"Šišić se u početku normalno ponašao prema njenom djetetu, nakon čega je u novembru počeo da udara njenog sina jer mu je smetalo što dijete plače. Govorio je da dijete plače iz hira i udarao ga otvorenom šakom po ustima, stisnutim pesnima u lice, čupao ga za uši. To se dešavalo koliko se sjeća, ne svaki dan, moguće na dva - tri dana, a dešavalo se da, kada se vrati kući, primijeti modrice na djetetu na čelu", kazala je majka dječaka nakon hapšenja.

Ona je opisala i događaj iz januara kada su dječaku nanijete takve povrede da su mu pomoć ukazali i ljekari Dječije bolnice. Tužiocu je opisala da je to bilo početkom januara, kada je na glavi djeteta vidjela povrede, ali joj je Šišić kazao da se dijete udarilo u parket. Šišiću je, tvrdi, rekla tada da to nije od pada na parket već da je on udario dijete.

Tužilaštvo provjerava da li u postupcima ljekara, koji, kako je to utvrđeno nakon zločina, slučaj nijesu prijavili policiji, ima elemenata nekog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dječak tada adekvatno zbrinut kao i da putem pregleda ljekari nisu mogli zaključiti da je u pitanju nasilje.

Osumnjičeni Šišić je samo nekoliko dana nakon ovog događaja ponovo počeo da tuče dječaka. Poslednje batine nije preživio i od njihovih posljedica preminuo je 5. februara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.