DPS: Podrška našoj viziji konstantno raste, uprkos političkoj korupciji u Beranama
DPS

DPS: Podrška našoj viziji konstantno raste, uprkos političkoj korupciji u Beranama

Ponovljeni izbori na pet izbornih mjesta u Beranama pokazali su da podrška Demokratskoj partiji konstantno raste! U odnosu na prije četiri nedjelje broj glasova koje je naša partija osvojila uvećan je za oko 20 procenata, uprkos stravičnim pritiscima kojima su birači bili izloženi od strane čelnika lokalne samouprave u našem gradu, kao i dokazanih zloupotreba koje su vršene na ovim izborima, navodi se u saopštenju ove partije.

Iz DPS-a Berane kažu da je odbornička lista "Berane pobjeđuje" dobila najviše glasova na svih pet glasačkih mjesta.

Kako se navodi u saopštenju, u ukupnom zbiru, Demokratska partija socijalista je osvojila 8000 glasova, što je skoro četiri i po  puta više nego lista Demokrata, a za oko 1600 glasova više nego koalicija  DF i SNP-a, koja je osvojila četiri mandata manje nego 2014. godine.

"Podrška našoj partiji porasla je za oko 300 glasova od posljednjih lokalnih izbora iz 2014. i za 1000 glasova u odnosu na parlamentarne iz 2016", kazali su iz beranskog DPS-a.

Ističu da su beranski izbori pokazali kakvim se nelegalnim metodama služi  koalicija „Zdravo Berane“.

"Podsjećamo da je juče policija otkrila izborni materijal u nelegalnim štabu ove koalicije, u kojem je visoka funkcionerka SNP-a i potpredsjednica Opštine sa partijskim aktivistima, vršila pritisak na birače. 

Ovi izbori će biti upamćeni i po očiglednoj političkoj korupciji kada su na ponovljenim izborima glasači drugih partija bili pritiskani i ucjenjivani da glasaju za Demokrate, kako bi ovi sačuvali mandat i na taj način bili u mogućnosti da formiraju lokalnu vlast. Sa zadovoljstvom ćemo pratiti epilog ove korupcije i izvijestiti javnost šta su pojedinci koji su ubjeđivali svoje birače da glasaju za konkurentsku stranku, dobili zauzvrat", kažu iz DPS-a Berane.

Ipak, kako dodaju uz ove pritiske, rezultat koji su postigli jasno pokazuje da su građani Berana dali ogromnu podršku viziji razvoja grada koju je predstavila njihova koalicija, a da se 47 odsto građana u Beranama snažno usprotivilo devastaciji grada koju je u prošlom mandatu sprovela koalicija „Zdravo Berane“.

"Podrška od 8000 birača u Beranama, daje nam snažan zamajac na predstojećim predsjedničkim izborima i uvjerava nas u sigurnu pobjedu našeg kandidata", zaključuju iz beranskog DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.