Napravite najbolju posnu pogaču ikad (VIDEO)
Foto: Screenshot

Sa krompirom i posnim majonezom

Napravite najbolju posnu pogaču ikad (VIDEO)

Možete je jesti vruću ili kada se prohladi sjeći na šnite kao i hljeb. Blago se lista a krompir i majonez (posni ako postite) s kojim se premazuje daju poseban ukus. Isprobajte je što prije.

Sastojci:

- 40 g kvasca

- 400 ml mlake vode

- 700 - 800 g brašna

- 2 kašičice soli (plus da se posoli krompir)

- 2 kašičice šećera

- 100 ml ulja

- 4 srednja krompira

- 150 g posnog margarina

- 3 - 4 kašike posnog majoneza

- susam

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci i ostaviti da se ohladi pa ga oguliti.

U vanglu izmrviti kvasac, izmiješati sa šećerom, 3 kašičice brašna i 100 ml mlake vode. Ostaviti na toplom da nadođe.

Zatim dodati ostatak vode i ulje, promiješati pa dodati brašno. Prvo manju količinu, izmiješati, dodati so pa još ostatak brašna ili koliko vidite da je potrebno da se formira tijesto.

Ostaviti da nadođe oko 30 minuta.

Tijesto premijesite i podijelite na 8 manjih jufki, svaku razvucite tanko. Na okruglu tespiju stavite pek papir ili podmažite margarinom, ređajte kora, malo rendanog krompira, par kašika rastopljenog margarina, so i tako sve do kraja.

Zasijecite pogaču na par mjesta i ostavite da nadođe. Premažite majonezom, pospite susamom može i ruzmarin ako imate i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Uživajte u odličnoj pogači.

Izvor: Informer

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.