Po snijegu i ledu: Jugoslovenska zastava najizdrživiji automobil (VIDEO)
Foto: Screenshot

Više od milion primjeraka

Po snijegu i ledu: Jugoslovenska zastava najizdrživiji automobil (VIDEO)

Proizvodio se od 15. oktobra 1971. do 20. novembra 2008. godine i proizveden je u više od milion primjeraka.

Rijetko ko u nekadašnjoj Jugoslaviji nije se vozio ili u nekom momentu života posjedovao model Zastava 101, popularni Stojadin, prenosi Telegraf.

Jedan od najdugovječnijih modela kragujevačke fabrike automobila, Zastava 101 nastao je na bazi Fiata 128, sa malo izmijenjenim zadnjim dijelom – petim vratima.

Milioniti Stojadin je proizveden 1991. godine, a rekordna godišnja proizvodnja bila je 1979. godine, kada je sa montažnih traka sišlo 88.918 Zastava 101.

Proizvodio se u varijantama sa pet i troje vrata, sa motorom od 55 konjskih snaga, zapremine 1.100 kubika.

Reklama za ovaj automobil bila je vrlo popularna tih godina, a u njoj je Stojadin predstavljen kao automobil koji se može voziti čak i po najvećem snijegu i ledu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.