U Prokuplju vanredno stanje: Obilne poplave zbog snijega koji se topi
Foto: Telegraf

Prošlogodišnji radovi nijesu od pomoći

U Prokuplju vanredno stanje: Obilne poplave zbog snijega koji se topi

Prema posljednjem mjerenju Hidrometeorološkog zavoda u mjernoj stanici Pepeljevac kod Kuršumlije, vodostaj rijeke Toplice u 9 časova bio je 243 santimetara.

Iako je posljednjih sati opala brzina rasta visine vode na tom području, očekuje se da narednih sati bude povećan tok Toplice ka Prokuplju.

Jedino je bilo moguće zabilježiti izlivanje rijeke Toplice kod Gradskog bazena, odnosno prije gvozdenog mosta. Na tom mjestu je voda došla do asfalta, odnosno puta koji vodi do bazena.

Za 11 sati zakazan je Štab za vanredne situacije Opštine Prokuplje, a nakon toga ekipa "Prokuplje na dlanu" obići će teren zajedno sa komandantom Štaba i predsjednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem.

Oba bunara kod Hisara su poplavljenja i tokom dana biće problema sa vodosnabdijevanjem. U JKP "Hammeum" kažu da su spremne cisterne sa pijućom vodom,a cio grad će se snabdijevati iz vodosistema Bresnica.

Mještani romskog naselja Guba, njih oko osamdeset, evakuisani su u Sokolanu. U Opštini Prokuplje proglašena je vanredna situacija.

Foto: Telegraf

Dok je u centru grada odron pola kuće izbacio na ulicu, u selu Donja Trnava izlila se lokalna rijeka i ona sve više raste. Ovo je prvo izlivanje od kako je snijeg počeo da se topi. Rijeka sve više nadolazi i postoji realna opasnost da potopi i okolne kuće.

"Upravo sada je probila korito i kreće se ka oranicama, a kako vidite, ugrožen je i objekat Gradskog vodovoda", kazao je mještanin ovog sela.

Korito ove rijeke je u drugoj polovini prošle godine, kako je tada objavila Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje, čišćeno, baš zbog opasnosti od poplava, ali očito da nije dobro očišćena, jer je prva veća količina vode opet izazvala problem.

U Kosovskoj ulici tokom popodneva odvalilo se brdo u samom centru grada i dio kuće je završio na ulici. Iako je ovo najprometniji dio grada, na sreću nema povrijeđenih, ali postoji opasnost da se nastavi odron zemljišta i da i druga kuća koja se lijepi uz ovu završi na ulici.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.