Za dva minuta odledite staklo na automobilu uz ovaj rastvor (VIDEO)
ilustracija

Za dva minuta odledite staklo na automobilu uz ovaj rastvor (VIDEO)

Ako ste jutros bili nespremni, danas pripremite ovaj rastvor i uštedite sebi i vrijeme i živce.

Zbog niskih temperatura, primijeniti ovaj recept da ne biste svako jutro trošili dodatno vrijeme na putovanje do posla.

U ovom receptu izbjegavajte prokuvanu vodu, jer to može da izazove naprsnuće stakla, koristite toplu vodu iz kućne česme.

Takođe, preporuka je da koristite flašu sa raspršivačem — tako će efekat biti bolji nego da nanosite na krpu, pa direktno na stakla.

Za odleđivanje stakla je potrebno:

— posuda sa raspršivačem

— jedan decilitar medicinskog alkohola (70 odsto)

— pet kapi deterdženta za sudove

— četiri decilitra tople vode

Postupak:

U bocu s raspršivačem nalijte alkohol, potom deterdžent i na kraju toplu vodu. Zatvorite posudu, protresite sadržaj i krenite u akciju. Tečnost će nakon uklanjanja leda još neko vrijeme štititi staklo od zaleđivanja. 

Izvor: Info.ks.net  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.