Šta bi Putin promijenio da može da vrati vrijeme?
Putin

Šta bi Putin promijenio da može da vrati vrijeme?

Kada bi mogao da se vrati kroz vrijeme, misija aktuelnog ruskog predsjednika Vladimira Putina, bila bi da spriječi raspad Sovjetskog saveza koji se dogodio 1991.

"Raspad Sovjetskog saveza", odgovorio je, prema pisanju jednog ruskog lista, Putin, upitan koji događaj u Rusiji bi najviše volio da je mogao da spriječi, prenosi AP.

Kako agencija navodi, on je to rekao odgovarajući na pitanja na forumu u ruskoj enklavi Kalinjingradu.

AP podsjeća da je Putin 2005. godine privukao veliku pažnju kada je u svom Govoru o stanju nacije rekao da je raspad SSSR-a bio "najveća geopolitička katastrofa vijeka". 

Njegov komentar uslijedio, kako podsjeća AP, dan nakon što je objavio da je Rusija razvila navodno nevidljiva nova nuklearna oružja, izazivajući zabrinutost da bi moglo doći do nove trke u naoružanju poput one iz doba SSSR-a, prenio je Tanjug.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.