Kenijski hirurzi otvorili lobanju pogrešnom pacijentu
ilustracija

Kenijski hirurzi otvorili lobanju pogrešnom pacijentu

Četiri kenijska doktora suspendovana su nakon što su otvorili lobanju pogrešnom pacijentu u bolnici u Najrobiju. Do zabune je došlo jer je jednom pacijentu bila potrebna operacija da bi mu se odstranio ugrušak u mozgu, dok je drugom bio potreban neinvazivan tretman zbog otoka.

Međutim, zbog zamjene identifikacionih tabli na krevetima operisan je pogrešan pacijent. Hirurzi nijesu primijetili grešku do duboko u operaciji, kada su otkrili da ne postoji krvni ugrušak.

Izvršna direktorka nacionalne bolnice „Kenjata“, Lili Koros, rekla je da pacijentovo stanje nije pogoršano operacijom i da se oporavlja, kao i da je istraga u toku.

„Duboko žalimo zbog greške. Uradili smo sve što smo mogli da osiguramo zdravstveno stanje pacijenta. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da se oporavlja“, navela je direktorka, prenosi Rts.

Odbor za kontrolu saopštio je da je ovo prvi primjer ovakve greške u istoriji Kenije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.