Omiljena frizura devedesetih postaje hit ovog proljeća
Ilustracija

"Zapuštena plava"

Omiljena frizura devedesetih postaje hit ovog proljeća

Iako je mnogi nisu voljeli, plava boja kose sa tamnim izrastkom, koja se nosila krajem devedesetih godina, ponovo se vraća u modu.

Tokom prethodnih sezona u svijetu frizura bile su aktuelne razne balajaž tehnike, a potom i nijanse plave boje - od hladnih tonova do med nijansi. 

Sudeći prema najnovjim fotografijama poznatih zvijezda, ove godine će biti aktuelna "zapuštena plava" - hit tehnika farbanja koja je obilježila devedesete godine.

17180071045a97fdaa78485416849388w640

Iako zapravo nije cilj da izgleda zapušteno, niti ružno, ova frizura se odnosi na toplu zlatno-plavu boju kose koja je osvježena tamnim izrastkom. 

20668723795a97fdaa49ed2987965662w640

Ovaj kontrast boja izgleda prilično zanimljivo, a za ovu frizuru opredijelile su se mnoge ljepotice, među kojima su Selena Gomez, Lili Kolins, Dženifer Aniston i Hajli Boldvin.

Da bi ova frizura izgledala lijepo, uslov je da vam kosa bude u potunosti zdrava i njegovana.


Super žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.