Zvaničnici Pariza spavali prethodne noći na ulici
Foto: Tanjug

Kako bi skrenuli pažnju na muke beskućnika

Zvaničnici Pariza spavali prethodne noći na ulici

Prkoseći arktičkoj oluji "Zvijer sa istoka" koja je zahvatila veliki dio Evrope, oko 25 zvaničnika pariskog regiona spavalo je prethodne, ledene noći na ulici kako bi skrenuli pažnju na muke beskućnika.

Snijeg je počeo da pada u četvrtak rano ujutru, prije nego što su sklopili oči u blizini željezničke stanice Austerlic, a grad je prije svitanja potpuno obijelio.

Brojni zvaničnici iz raznih političkih stranaka nosili su ćebad i vreće za spavanje, a na sebi su imali plavo-bijelo-crvene ešarpe, kako bi ukazali na svoj status.

Od početka godine u pariskom regionu umrlo je najmanje 13 beskućnika.

Zamjenica gradonačelnika Etana i organizatorka akcije Mama Si rekla je da "nema govora" da 6.000 prostora otvorenih za beskućnike zbog ledenog vremena, nestane kada temperature porastu.  

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.