BP: Neprohodni putevi ka pojedinim selima, mehanizacija na terenu
Put ka Pripčićima, Bijelo Polje

BP: Neprohodni putevi ka pojedinim selima, mehanizacija na terenu

Snijeg je uspio da nas iznenadi i ovog februara. Ipak, zahvaljujući umjerenom intenzitetu sniježnih padavina većih problema u saobraćaju nema. Glavni putni pravci su prohodni, dok su lokalni ka pojedinim selima u bjelopoljskoj opštini u blokadi.

Snijeg  umjerenog intenziteta od juče pada na sjeveru Crne Gore zbog čega se saobraćaj odvija usporeno i otežano. Snijega na kolovozima ima u visini od nekoliko centimetara. Niske temperature pretvorile su svaku mokru dionicu u led i poledicu što dodatno otežava saobraćaj.So i rizla u ovakvim uslovima nemaju pravi efekat.

Na području opštine Bijelo Polje kompletna raspoloživa mehanizacija je na terenu i većina puteva je prohodna osim putnog pravca prema Pisanoj Jeli i Baricama, kažu iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj.

“Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, svi putevi prema mjesnim centrima su prohodni izuzev puta ka Pisanoj Jeli i  Baricama. Na tom pravcu je veća količinu snijega,  mehanizacija je na terenu i očekujem da put brzo pročišćen i prohodan. Gradske ulice tretiramo solju ali zbog niskih temperature i padavina so sporije djeluje ali daje rezultate”, kazao je Dejan Luković sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje za televiziju Sun.

slika2

Foto:Screenshot

Službe su u kontaktu sa predsjednicima mjesnih centara i prema riječima Lukovića  za sada nijesu imali pritužbi.

“Trudimo se da svi putevi budu bezbjedni i molimo učesnike u saobraćaju da budu oprezni”, kazao je Luković i dodao da za sada nema potrebe za angažovanjem mašina privatnih preduzeća.

Koji putni pravci nisu prohodni u zemlji pogledajte OVDJE.

Sniježne padavine meteorolozi najavljuju i za sjutra a temperatura će se spustiti i do 14 stepeni ispod nule. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.