Poništena odluka i za Vukčevića
Nikola Vukčević

Osnovni sud u Nikšiću

Poništena odluka i za Vukčevića

Vijeće nikšićkog Osnovnog suda, odlučujući po prigovoru Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, ukinulo je privremenu mjeru koju je sudija tog suda donijela u slučaju razrješenja člana Savjeta RTCG-a Nikole Vukčevića, a kojom je Skupštini Crne Gore bilo naloženo da ga vrati u Savjet do okončanja pravnosnažnog postupka.

Vukčevića je Skupština razriješila nakon što je Agencija za sprječavanje korupcije utvrdila da je bio u konfliktu interesa, prenosi portal FOS Media.

Međutim, Upravni sud je tu odluku poništio, nakon čega je Agencija donijela novu, u kojoj je navela da je prekršio zakon jer je "mogao biti" u konfliktu interesa.

"Vijeće je našlo da je ovako postavljani predlog za određivanje privremene mjere, a koji je usvojen osporenim rješenjem suprotan pravnoj prirodi instituta privremene mjere, u smislu odredaba čl. 289 u vezi čl. 290 Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, jer se privremenom mjerom kao sredstvom obezbjedjenja potraživanja - u ovom slučaju zahtjeva tužioca za poništaj odluke, ne može ostvariti vraćanje tužioca na funkciju do pravosnažnog okončanja postupka. Naime, tužbom se traži da se poništi Odluka o razrješenju, pa je pravno neprihvatljivo da se poništaj odluke obezbjedjuje vraćanjem tužioca na mjesto člana Savjeta, jer bi se na taj način privremena mjera stavila ispred samog potraživanja-zahtjeva tužbe, a ne sa ciljem obezbjedjenja i time prejudicirao krajnji ishod spora", navodi se u odluci suda.

Prethodno je i podgorički Osnovni sud ukinuo privremenu mjeru o vraćanju Gorana Đurovića u Savjet RTCG, razriješenog člana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.