Evo šta sve možete da očistite sa omekšivačem za veš
Ilustracija

Genijalni trikovi

Evo šta sve možete da očistite sa omekšivačem za veš

Omekšivač za veš ima skoro svaka kuća, ali evo kako možete još da ga upotrijebite osim za pranje veša!

Uklanjanje starih tapeta

Pomoću omekšivača, stare tapete možete skinuti sa zidova bez poteškoća. Rastvorite jedan puni čep tečnog omekšivača u jedan litar vode i nanesite ovaj rastvor na zidove pomoću sunđera. Sačekajte 20 minuta da tapete upiju rastvor, a potom ih sastružite sa zidova. Ukoliko tapete imaju površinski vodootporni sloj, prije nego što nanesete rastvor sa omekšivačem, uzmite žičanu četku i njome napravite ogrebotine po tapetama.

Uklanjanje tragova spreja za kosu

Kada često nanosite sprej za oblikovanje frizure, tragovi spreja završe na zidovima i kupatilskom namještaju. Nakon nekog vremena, tragovi spreja se osuše i nakupe, i teško ih je skinuti. Da biste riješili ovaj problem, samo napravite rastvor od omekšivača i vode u razmjeri 1:2. Dobro promiješajte rastvor, sipajte ga u bocu sa raspršivačem, naprskate zaprljanu površinu i ispolirajte suvom tkaninom.

Smanjenje naelektrisanja na tepihu

Da biste spriječili da dolazi do pojave statičkog naelektrisanja prilikom hodanja po tepihu, naprskajte tepih rastvorom sa omekšivačem. Dodajte jedan puni čep omekšivača u 2,5 l vode, sipajte rastvor u bocu sa raspršivačem i blago poprskajte tepih. Ne smijete da natopite tepih rastvorom, to može da ga ošteti. Tepih naprskajte uveče da bi tokom noći mogao da se osuši. Dejstvo rastvora će trajati nekoliko nedjelja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.