Marković sjutra u Londonu na investicionom samitu EBRD za Zapadni Balkan

Marković sjutra u Londonu na investicionom samitu EBRD za Zapadni Balkan

Delegacija Crne Gore na čelu sa premijerom Duškom Markovićem boraviće sjutra u Londonu na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj.

Kako navode iz Vlade, cilj regionalnog investicionog samita je da okupi premijere šest zemalja Zapadnog Balkana (Crna Gora, Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Makedonija), kako bi se sa najvišeg nivoa predstavile investicione i poslovne mogućnosti Regiona Zapadnog Balkana u kontekstu privlačenja direktnih stranih investicija i saradnje na prekograničnim projektima.

''Samit će otvoriti predsjednik EBRD Suma Čakrabarti i Bojko Borisov premijer Bugarske kao države koja trenutno predsjedava Evropskom unijom. Učesnicima Samita obratiće se i predstavnik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva''- stoji u saopštenju.

Pored Markovića na Samitu učestvuju i predsjednici vlada država Balkanske šestorke - Ana Brnabić, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Zoran Zaev i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

U sklopu Samita, Marković će potpisati Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj.

U delegaciji Crne Gore su još ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.