Zatvorenici konzumirali kokain u ZIKS-u
ZIKS

Utrđeno prilikom testiranja na droge

Zatvorenici konzumirali kokain u ZIKS-u

Dvojica osuđenika u Kazneno-popravnom domu u F paviljonu konzumirali su kokain, utvrđeno je prilikom testiranja na droge.

To je potvrđeno od više izvora iz ove ustanove. O tome je obaviještena uprava ZIKS-a, koja će pokušati da sazna kako su došli do droge i ko im je omogućio uživanje kokaina. 

Izvori bliski istrazi tvrde da su osuđenici kao i nekoliko službenika saslušani na ove okolnosti, ali do konkretnih rezultata se još nije stiglo. Gram kokaina na uličnom tržištu košta od 70 do 80 eura, a njegova cijena u ovoj ustanovi, prema nezvaničnim sagovornicima, dostiže 300 eura.

Činjenica da su dvojica osuđenika bila pozitivna na kokain pokrenula je istragu kojom će se utvrditi da li postoji odgovornost pojedinih službenika.

Da je u ZIKS-u moguće dostviti nedozvoljena sredstva najbolje govori podatak da je u jednom danu zaplijenjeno 14 mobilnih telefona, zbog čega je nedavno načelnik zatvora za kratke kazne Saša Bulatović podnio ostavku.

Mjesec ranije, u januaru je u ZIKS-u zaplijenjeno 49 telefona. Cijena telefona koji se u prodavnicama mogu kupiti i za 20 eura u ovoj ustanovi košta 200, dok se oni bolji sa kamerom mogu kupiti za 500 eura.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.