OVO dodajte kokicama za ljepši ukus
Ilustracija

Ako želite da smršate

OVO dodajte kokicama za ljepši ukus

Kokice su pune vlakana, nemaju puno kalorija, a mogu da zasite. Naravno, ako ih pravite bez maslaca i bez puno soli. Ali, kao i kod svakog jela i kokicama možemo dodati puno drugih ukusa da i dalje ostanu savršena, odnosno, još zdravija grickalica.

Dodajte im jestivi kvasac

Vegani kokice posipaju sa malo jestivog kvasca koji im daje specifičan ukus. Na pečene kokice samo bace kašičicu ili dvije suvog jestivog kvasca i time obogate njihovu hranjivost dodatnim proteinima, vlaknima i vitaminom B12, piše Index.hr. 

Začinite ih biljem

Začinsko bilje kokicama će dati novi ukus, bez ijedne dodane kalorije, a najbolje se slažu sa svježe ubranim biljem. Ali, čak i ako nemate svježe, dobro će doći i začini iz kuhinje - malo timijana, ruzmarina, origana, a odlično se slažu i sa koprom.

Za potpuno suzbijanje gladi jedite ih sa maslacem od kikirikija

Možete ga slobodno dodati pečenim kokicama i dobro promiješati ili samo lagano umakati u maslac.

Jedite ih slatke

Kokicama dodajte cimet i malo kakaa.

Ako volite ljuto, zaljutite ih

Ljuti začini su baš kao i kokice odličan saveznik u dijetama pa mogu da djeluju zajedno. Ljuti začini ubrzavaju metabolizam pa će u kombinaciji sa vlaknima iz kokica dodatno pospješiti probavu. 

Gurmanska poslastica

Ako želite da od kokica napraviti zdravu gurmansku poslasticu, začinite ih sa malo maslinovog ili nekog drugog zdravog ulja, dodajte im malo papra, peršuna i kap-dvije limunovog soka.

Bijeli luk u granulama

Ako volite bijeli luk, definitivno ćete voljeti i kokice sa bijelim lukom u granulama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.