Jabuke jedite ujutru!
ilustracija

Jabuke jedite ujutru!

Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van. Svi znamo tu izreku u koju su naše bake duboko vjerovale.

Ipak, jabuka, kao i sva druga hrana, najbolje rezultate daje ako je jedemo u doba dana kada je naše tijelo u stanju izvući maksimum iz nje.

Što se tiče različitih studija, najbolje vrijeme za pojesti jabuku je jutro.

Jabuka je bogata vlaknima i pektinom, koji se nalazi u koži voćke. Ljudima koji pate od probavnih smetnji i imaju problema sa snom zbog kasnog noćnog jedenja, jabuka čim se probude bi mogla biti od velike pomoći. Uz to, jabuka će ujutro pokrenuti probavu bolje nego ijedno drugo voće. 

Pektin će pomoći bakterijama koje žive u crijevima, baš kao što će vam pomoći da se riješite toksina i kancerogenih sastojaka iz organizma.

A što ako ipak jedete jabuke naveče?

Prekasno konzumiranje jabuka moglo bi se okrenuti protiv vas. Jabuke bi tokom noći mogle stimulisati proizvodnju gasova u crijevima i priuštiti vam neugodnosti u noćnim satima. Mogli biste se buditi zbog potrebe da obavite nuždu.

Najbolje vrijeme za jabuku je jutro, čim ustanete ili kao zalogaj između obroka koji sadrži sve hranjive sastojke, podstiče gubitak kilograma, pomaže vašoj koži da zablista, a čini čuda i za vašu probavu. Na duge staze!

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.