Mandić udaljen iz sudnice, Knežević: Neko je zaljubljen u mene, volio bih da je to Katnić
Foto: Screenshot

Suđenje za pokušaj državnog udara

Mandić udaljen iz sudnice, Knežević: Neko je zaljubljen u mene, volio bih da je to Katnić

Suđenje za pokušaj terorizma nastavljeno je danas u Višem sudu. Optuženi Andrija Mandić i Milan Knežević, trebali su da postavljaju pitanja svjedoku Mirku Velimiroviću, ali to se nije dogodilo.

Sutkinju Suzanu Mugošu Mandić i Knežević su optužili da, ukidanjem rješenja o njihovom udaljavanju, simulira poštovanje prava.

Mandić udaljen iz sudnice

"Po čijem naređenju ste vi mene ovdje pozvali, vi ste samo dio jedne hobotnice čiji sastavni dio i specijani tužilac", kazao je Mandić, nakon čega je upozoren da se ne obraća lično nikome u sudnici već da postavi pitanja.

Mandić je odbio da postavlja pitanja Velimiroviću.  

"Ja nemam nikakvu namjeru da ovom sitnom policijskom i tužilačkom doušniku postavljam pitanja", kazao je Mandić.

On je Velimiroviću kazao da je izdao Srbe sa Kosova. "Sram te bilo izdao si svoj narod izdao si Srbe sa Kosova i Metohije, ološu jedan", kazao je Mandić Velimiroviću, nakon čega ga je sutkinja Mugoša zbog vrijeđenja suda udaljila iz sudnice.  

Odbijen zahtjev da se odbaci optužnica

Optuženi Milan Knežević zatražio da Vijeće suda odbaci optužnicu. On je rekao da je riječ o montiranom procesu.

"Gdje i u kojoj državi postoji mogućnost da specijani tužilac suflira agentu provogataru", kazao je Knežević i Velimirovića nazvao "vaškom", nakon čega ga je sutkinja Mugoša upozorila da ne vrijeđa svjedoka.

Sud je odbio Kneževićev zahtjev da se u ovoj fazi odbaci optužnica, jer vijeće je ocijenilo da za to nijesu ispunjeni uslovi.

Knežević je potom zatražio izuzeće sudskog vijeća, jer su mu kako kaže prekršena prava. On je sutkinju Mugošu optužio za saradnju sa Zoranom Pažinom, Duškom Markovićem i kazao da ona direktno učestvuje u kreiranju "novog državnog udara pred predsjedničke izbore" te da se boji Katnića.

Knežević je zatražio i izuzeće sutkinje Vesne Pejan, jer je ona sudija u predmetu gdje se sudi funkcionerima DF-a. Tražio je i izuzeće sutkinje Dragice Vuković, jer je kako je kazao Andriji Jovićeviću mogućem predsjedničkom kandidatu opozicije izrekla, kako je naveo "brutalnu presudu, a nakon toga po naređenju Zorana Pažina napredovala".

On je zatražio i izuzeće predsjednika suda Borisa Savića. "Koji je od samog početka potvrđujući status svjedoka saradnika Saši Sinđeliću, koji je bio Aleksandar, u ovoj optužnici otpočeo ovaj kriminalni proces protiv DF-a", kazao je Knežević.

"Ja ove pobude mogu da smatram iracionalnim i činjenicom da je neko zaljubljen u mene iz vijeća ili tužilaštva, a vjerujte da bih volio da je to Katnić”, poručio je Knežević. Nakon toga sutkinja Mugoša je oduzela riječ Kneževiću.

Pretres je nakon polusatne pauze prekinut, i Mugoša je nastavak zakazala za 28. februar u 9 časova.

 

RTCG/Kodex

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.