Policajci pušteni da se brane sa slobode
Foto: RTCG, ispred Osnovnog suda

Podgorica

Policajci pušteni da se brane sa slobode

Petorica policajaca interventne jedinice koji su 17. februara neprefesionalno i bahato postupili prema trojici mladića u centru Podgorice, nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom sudu pušteni su da se brane sa slobode.

Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović saslušani su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljenje na štetu tri građanina i falsifikovanje službene isprave.

"Danas je sudija za istragu odlučujući po predlogu državnog tužioca za određivanje pritvora, po pritvorskom osnovu uticaj na svjedoke, odlučio da u daljem toku postupka osumnjičeni treba da se brane sa slobode, budući da ne postoje razlozi za takav pritvorski osnov. Sudija za istragu je mišljenja da su osumnjičeni imali dovoljno vremena od događaja koji se desio u noći između 16. i 17. do samog lišenja slobode, ukoliko su htjeli da utiču, da utiču na te svjedoke", kaže za Antenu M advokatica Maja Zeković. 

Dodaje da na ovo rješenje tužilac ima pravo žalbe, u roku od 24 sata, od momenta uručenja tog rješenja.

Kazala je i da su osumnjičeni danas ispričali kompletan događaj, odnosno ono što je, kako kaže, iniciralo njihovu reakciju.

Dok su saslušavani ispred zgrade suda okopilo se nekoliko desetina policajaca koji su došli da daju podršku kolegama.

Kako su kazali, očekivali da danas veći broj kolega pruži podršku policajcima na saslušanju.

Kako je za Antenu M rekao jedan policajac, građani ne znaju sa kakvim problemima se sve na ulici suočavaju policijski službenici, te šta je sve tačno prethodilo reakciji policajaca.

Upravi policije nije prijavljeno okupljanje

Upravi policije, kako je saopšteno, nije bilo prijavljeno današnje okupljanje policijskih službenika ispred Osnovnog suda u Podgorici.

-U pitanju je bilo spontano odnosno samoinicijativno okupljanje članova Sindikata Uprave policije, koje prepoznaje i čl. 13 Zakona o javnim okupljanjima - naveli su iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.