OVO je povreda tokom intimnog odnosa za koju mnoge žene ne znaju
Foto: Ilustracija

Može biti veoma neprijatna

OVO je povreda tokom intimnog odnosa za koju mnoge žene ne znaju

Ljekari objašnjavaju da do povrede cerviksa - vrata materice uglavnom dolazi zbog nedovoljne uzbuđenosti žene, a dame često nijesu ni svjesne.

Kako navode, prilikom seksualnog uzbuđenja, vrat materice postaje veći i podiže se oko centimetar prema materici. U slučaju da žena nije dovoljno uzbuđena, on ostaje nisko tokom seksa, zbog čega penis može da ošteti vrat materice, prenosi B92. 

Osim toga, ova povreda se može javiti pred sam kraj menstrualnog ciklusa žene, a razlog je logičan: tada je cerviks tvrđi i bliži je vagini. Doktori tvrde da povreda nastala na ovaj način može biti veoma neprijatna. 

Najčešći simptomi koji se javljaju su grčevi, krvarenje, a nerijetko i bol tokom polnog odnosa i u donjem dijelu stomaka. U slučaju da nijedan od ovih simptoma nije izražen, ne treba da paničite jer će povreda vremenom sama proći. Suprotno, ako imate ovu povredu uzmite tabletu za bolove i izbjegavajte seksualne odnose naredna 24 sata.

Kako biste spriječili nastanak ove vrste modrica, doktori savjetuju da predigru produžite na 20 do 30 minuta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.