Pretresi u Podgorici, uhapšena četiri lica, oduzeto oružje, droga, automobili (FOTO/VIDEO)
Foto:Uprava policije

Pretresi u Podgorici, uhapšena četiri lica, oduzeto oružje, droga, automobili (FOTO/VIDEO)

Službenici podgoričke policije i Sektora krimiminalističke policije, uz podršku Posebne jedinice policije, su danas u Podgorici izveli dvije akcije u kojima su oduzeli veću količinu oružja i municije, kao i dva vozila, drogu i ostale stvari i predmete.

Kako je saopštila Uprava policije, službenici CB Podgorica su, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, kao i rješavanje krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba OKG, izvršili pretrese 13 stanova, vlasništvo slijedećih lica: V.B. (33), A.M. (39), M.M.(38), R.R. (39), Ž.P. (43), V.I. (21), D.I. (23), L.Č. (23), I.S. (23), S.Đ. (21), A.M. (32) i A.I. (25), svi  iz Podgorice. 

Policija je prilikom pretresa pronašla sledeće predmete: četiri  pištolja, automatska puška, revolver, ručna bomba M 75, veća količina municije različitog kalibra za različitu vrstu oružja u ilegalnom posjedu, više PVC  kesa i paketića sa biljnom i praškastom  materijom za koju se sumnja da je opojna droga, pmv marke „Mercedes E 5 AMG“, pmv marke „BMV“ serija 5, dva lap topa, fantomka, nož – skakavac, vaga za precizno mjerenje, drobilica, pakovanje tzv. rizli, bejzbol palica, 16 mobilnih telefona i šest sim kartica. Svi oduzeti predmeti i stvari će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja - navodi se u saopštenju.

cbpgakcija3

Foto:Uprava policije

Po nalogu tužioca uhapšeni su V.I, L.Č. i I.S, kao i lice M.S. (18) koji je brat I.S. i kojem kako se sumnja pripada pronađena opojna droga.

skpakcija

Foto:Uprava policije

"Protiv ovih lica su podnijete tri krivične i jedna prekršajna prijava. Konkretno, protiv V.I. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.Č. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv I.S. podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kao i prekršajna prijava zbog prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga", piše u policijskom saopštenju.

cbpgakcija2

Foto:Uprava policije

Službenici kriminalističke policije su takođe danas izvršili pretrese na lokacijama koje koriste tri lica – B.B. (30) iz Danilovgrada, I.I. (41) iz Podgorice i Đ.M. (46) iz Podgorice.

"Od Đ.M. su oduzeta dva pištolja marke CZ 99, kalibra 10 i 9mm, i 27 komada municije, za koje posjeduje oružne listove čiji su rokovi važenja istekli. Protiv njega će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja koji se odnosi na posjedovanje oružja za koje nije produžavao dozvole, kao i zbog uvreda koje je uputio na račun policijskih službenika i države. Oružje će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru", zaključuju iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.