Google uveo promjenu koja se neće dopasti korisnicima
Ilustracija

Google uveo promjenu koja se neće dopasti korisnicima

Google je odlučio da ukloni "View Image" dugme iz svog pretraživača za fotografije.

Na odluku, koja je stupila na snagu 16. februara, Google se odlučio uslijed dogovora sa Getty Images, jednim od najvećih servisa na svijetu za preuzimanje agencijskih fotografija.

Ranije ovog mjeseca, obje kompanije ustanovile su da su fotografije iz Getty arhive počele da se pojavljuju u Googleovom pretraživaču, ali to nije bio jedini problem.

"View Image" dugme odvodilo je korisnike direktno do URL-a fotografije, bez prethodnog ulaska na stranicu koja je objavila istu.

Kompanija je saopštila da je iz tog razloga odlučila da ukine dugme u potpunosti.

"Odluka je donijeta sa ciljem da se postigne ravnoteža između potreba korisnika i servisa, dvije grupe o kojima podjednako vodimo računa", navodi kompanija.

Opcija za pretraživanje slika po sličnosti, u okviru koje se fotografija prevuče preko polja za pretragu i pojave se njoj najsličniji vizualni prikazi, i dalje je dostupna korisnicima, ističe Google.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.