Skoro milion eura za honorare muzičara tokom praznika
Ilustracija

Poreska uprava naplatila 54 miliona eura prihoda od PDV-a

Skoro milion eura za honorare muzičara tokom praznika

Tokom novogodišnjih praznika muzičarima su isplaćeni honorari u vrijednosti od 900 hiljada eura, a Poreska uprava je naplatila 120 hiljada eura poreza. U primorskim opštinama usljed povećanog prometa u ugostiteljskim objektima i na trgovima naplaćeno je 5 milona eura poreza na dodatu vrijednost (PDV). U januaru, naplaćeno je oko 55 miliona eura prihoda od čega 25 miliona PDV-a.

Tokom januara Poreska uprava naplatila je 54 miliona eura prihoda od PDV-a ili 6 miliona više u odnosu na 2017. Od PDV-a je naplaćeno oko 25 miliona eura.

"U februaru je evidentirano i naplaćeno 18 miliona eura", kazala je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

U primorskim opštinama tokom januara i februara evidentirano je i naplaćeno od PDV-a oko 7 miliona eura. Osim naplate prihoda od povećanog prometa u ugostiteljskim objektima i trgovinama tokom novogodišnjih praznika, naplaćeni su i porezi na honorare.

"Evidentirani su honorari od 900 hiljada eura i naplaćeno je 120 hiljada poreza", kazala je Vuletić.

Poreska uprava prethodne godine kroz reprogram poreskih dugovanja naplatila je oko 24 miliona eura, isto toliko očekuju da će naplatiti i ove.

"Zakon predviđa raskid ugovora ukoliko na vrijeme ne budu plaćali porez ili budu kasnili sa uplatom", kazala je Vuletić.

Objavena je i crna lista najvećih poreskih dužnika koja pokazuje da su njihova dugovanja oko 140 miliona eura od čega je reprogramom obuhvaćeno 80 miliona. Poreska uprava objavila je i Bijelu listu poreskih obveznika koji redovno plaćaju porez.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.