Bil Klinton: Kosovo će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu
Bil Klinton

Bil Klinton: Kosovo će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu

Bil Klinton, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, je poslao poruku Kosovu povodom desete godišnjice nezavisnosti.

U videu objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu na Fejsbuku, on između ostalog kaže:

„Kosovo će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. I veoma sam zahvalan što sam kao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država mogao da vam pomognem u prosperitetnoj budućnosti za slobodu i toleranciju. Vi ste morali da preduzmete mnoge važne korake tokom protekle decenije da biste shvatili tu budućnost, i to treba da vam da priliku da gledate napred i prevaziđete preostale izazove. Ja i dalje vjerujem da Kosovo zaslužuje mjesto kao punopravni član Evropske unije, NATO-a i međunarodne zajednice. Važno je za vaše prijatelje širom svijeta da nastavite da radite i ostavite sukobe iz prošlosti iza vas“, kaže Klinton, a prenosi RTK.

Na kraju, Bil Klinton je izjavio da se pridružuje proslavi deste godišnjice nezavisnosti.

„Pridružujem vam se u proslavi 10. godišnjice nezavisnosti. Uvijek ću biti počastvovan što sam imao priliku da vam pomognem da počnete. Nadam da ću biti živ još neko vrijeme da vidim da ste izgurali do kraja. Srećno!“.

Takođe i bivša državna sekretarka SAD-a, Medlin Olbrajt, je čestitala godišnjicu nezavisnosti Kosova.

Povodom desete godišnjice nezavisnosti i bivši komandant NATO-a, penzionisani general Vesli Klark je uputio čestitku.

Bivši američki predsjednik Džordž V. Buš čestitao svim Albancima, povodom desete godišnjice nezavisnosti Kosova.

Buš je takođe pomenuo i trenutak kada su Sjedinjene Američke Države priznale Kosovo.

„Laura i ja čestitamo narodu Kosova u ovom važnom trenutku i upučujemo vam naše najbolje želje za mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost“, napisao je Buš.

Džordž Buš ističe da se 2008. godine predsjednik Sejdiu složio da preduzme odgovornost u Ahtisarijevom planu za promovisanje slobode, tolerancije i pravde za građane Kosova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.