Novi horor trend: Perike za međunožje
Foto: Profimedia

Novi horor trend: Perike za međunožje

Na Njujorškoj nedjelji mode, kontroverzni dizajner Kaimin predstavio je "merkins" iliti perike za međunožje, kao vodeći trend za zimu 2018/19.

Pred šokiranim posjetiocima revije, niz pistu su šetali modeli u čizmama iznad koljena, upadljivim metalik jaknama i perikama na međunožju kao ključnom detalju kolekcije, prenosi Žena Blic.

Radi se o crnim, trouglastim perikama sa dlačicama koje po sredini imaju duži pramen u jarkoj boji i izgledaju poprilično uznemirujuće.

Foto: Profimedia
 
Ipak, ispostavilo se da južnokorejski dizajner nije izmislio toplu vodu i da ovakve perike, zvane "merkins" postoje već stotinama godina.
 
Foto: Profimedia

Sudeći po knjizi "Oxford Companion to the Body", one datiraju još iz 1450. godine kada su siromašne žene brijale međunožje kako bi se riješile vaški i ovim perikama ih zatim pokrivale. Termin "merkin" vodi poreklo od reči "malkin" - ponižavajućeg naziva za žene iz nižeg staleža

Budući da se trendovi konstantno vraćaju iz prošlosti, iskreno se nadamo da ovaj neće doživjeti tu sudbinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.