Berane: Uhapšen vozač koji je usmrtio pješaka, bio pod dejstvom alkohola

Nesreća na staroj aerodromskoj pisti

Berane: Uhapšen vozač koji je usmrtio pješaka, bio pod dejstvom alkohola

Službenici Centra bezbjednosti Berane uhapsili su P.B. (40) iz tog grada koji je sinoć, kako se sumnja, dok je upravljao vozilom udario pješaka D.B. (36) iz Andrijevice koji je tom prilikom nastradao.

Dežurna služba policije je sinoć oko 20,50 časova, obaviještena da se u mjestu Dolac u Beranama, na staroj aerodromskoj pisti, dogodila saobraćajana nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak D.B, dok se nepoznati vozač udaljio sa lica mjesta.

"Koordiniranom akcijom službenici CB Berane su pronašli oštećeno vozilo u blizini aerodromske piste u naselju Pešca za koje su posumnjali da je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Daljim provjerama i operativnim radom, službenici CB Berane su u porodičnoj kući u mjestu Pešca lišili slobode P.B. za kojeg se sumnja da je upravljajući vozilom marke „VW Golf“, beranskih registarskih oznaka, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradao D.B. Vozač P.B. je tom prilikom, kako se sumnja, krećući se iz pravca mjesta Dolac ka mjestu Pešća, prolaskom preko stare aerodromske piste ostvario kontakt sa pješakom D.B, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mjesta", saopštila je Uprava policije.

Policijski službenci alkotestirali P.B. i utvrdili da je ima 2,01 g/kg alkohola u organizmu.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je obavijestio državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama da izvrši uviđaj u saradnji sa službenicima CB Berane i vještakom saobraćajne struke. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti  javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.