Šifrin osvojila zlato u veleslalomu, Vujičić 58., Svindal najstariji osvajač zlatne medalje u istoriji ZOI
Foto:AP

ZOI

Šifrin osvojila zlato u veleslalomu, Vujičić 58., Svindal najstariji osvajač zlatne medalje u istoriji ZOI

Zlatnu medalju u u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojila Amerikanka Mihaela Šifrin.

Crnogorska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je Jelena Vujičić osvojila je 58. mjesto. Jelena je u dvije vožnje napravila ukupno vrijeme 2:58:65, što je za 38,63 sekunde slabije od pobjednice Mikaele Šifrin.

Šifrin je do druge zlatne olimpijske medalje došla rezultatom 2:20,02 minuta, nakon što je u drugoj vožnji nadoknadila zaostatak od 0,20 sekundi za Italijankom Manuelom Melg, koja je na kraju zauzela osmo mjesto.

Prethodno, Šifrin je kao 18-godišnjakinja osvojila zlatnu medalju u slalomu na Igrama u Sočiju 2014. godine, a tu titulu braniće u petak.

Srebrnu medalju danas je osvojila Norvežanka Ragnhild Movinkel sa 0,39 sekundi zaostatka, a bronzu je osvojila Italijanka Federika Brinjone sa zaostatkom od 0,46 sekundi za pobjednicom.

 Norvežanin Aksel Lund Svindal pobijedio je u trci spusta na Zimskim olimpijskim igrama i tako postao najstariji osvajač zlatne medalje u alpskim disciplinama u istoriji zimskih olimpijada.

Iskusni 35-godišnji Svindal je trku je završio za 1,025 minuta, a 12 stotinki sporiji od njega bio je takođe Norvežanin Kjetil Jnasrud koji se okitio srebrenom medaljom. Aktuelni svjetski prvak u disciplini spusta Švicarac Beat Feuz osvojio je bronzanu medalju.

Svindal je u karijeri osvojio ukupno četiri medalje, od kojih su dvije zlatne.

 

Beta/Anadolija/Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.