Još jedna djevojčica oboljela od malih boginja
Ilustracija

Izolovana u Dječjoj bolnici

Još jedna djevojčica oboljela od malih boginja

Još jedna djevojčica, E.R. rođena prošle godine, oboljela je od malih boginja.

Iz Instituta za javno zdravlje kazali su da je pacijentkinja za sada stabilnog i dobrog opšteg zdravstvenog stanja, ali je kao i ostali pacijenti zbog uzrasta, opasnosti od razvoja komplikacija i spječavanja daljeg širenja infekcije izolovana i hospitalizovana u Dječjoj bolnici. 

Djevojčica, kako navode nije vakcinisana.

“Epidemiološko istraživanje izvora infekcije i idetifikacije kontakata koji su ostvareni tokom perioda zaraznosti je u toku, dok je porodica stavljena pod epidemiološki nadzor”, istakli su iz Instituta. 

Od početka godine infekcija virusom morbila dokazana je kod ukupno šest pacijenta, a trenutno se na bolničkom liječenju od morbila u Crnoj Gori nalaze tri pacijenta - dva u Dječjoj bolnici i jedan u nikšićkoj opštoj bolnici. 

“Svi hospitalizovani su trenutno dobrog opšteg stanja”, rekli su iz Instituta. 

Institut za javno zdravlje preporučio je osobama koje su bile u kontaktu sa oboljelima od malih boginja, a koje pritom ne znaju da li su vakcinisani ili preležali tu bolest, da telefonom obavijeste izabranog doktora ili epidemiološku službu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.