U Herceg Novom obilne padavine
Foto: Ilustracija/ Boka News

Ekipa JKS je u pripravnosti

U Herceg Novom obilne padavine

Pljuskovi koji u Herceg Novom nijesu prestajali od 9 do 10 časova donijeli su 37 litara kiše po kvadratu, bilježe u Hidrometeorolškoj stanici u Igalu. Međutim, od sinoć je u ovom gradu palo preko 67 l/m², a u jutarnjim časovima oko 50 l/m². Duvao je i olujni vjetar, koji je oko 8 časova dostizao brzinu od oko 21m/s, odnosno oko 70km/h.

Kako su za Radio Jadran kazali u Hidrometeorolškoh stanici, vrijeme će do kraja dana i dalje biti nestabilno, mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Prestanak padavina očekuje se tokom noći, kada će vjetar skrenuti na sjeverni i sjeverozapadni smjer.

Obilne količine padavina popunile su sve potoke u hercegnovskoj opštini “do gornje granice”, ali u Komunalno-stambenom preduzeću još  nijesu evidentirali prelivanje, rekla je direktorica, Jasmina Konjević za Radio Jadran.

– Pala je ogromna količina vode. Rijeka Sutorina za sada sve kupi, stanje je  uredno, mada su ekipe na terenu, dežuraju. Imamo problem na Šetalištu Pet Danica gdje more, zbog visokog vodostaja, vraća atmosfersku kanalizaciju nazad i ne dozvoljava izlivanje. Za sada se čiste rešetke. Sve smo obišli, najgora situacija je raskrsnica za skretanje na Mojdeški put, gdje se ogromna količina vode sa brda sliva na magistralu – kazala je ona.

Zbog velike količine padavina postojeći kanali su na granici, ali nigdje nema izlivanja i nijesu začepljeni. Ekipe Stambeno-komunalnog preduzeća redovno obilaze teren. Putevi u zaleđu su prohodni. Snijeg pada, ali ekipa JKS je u pripravnisti.

Putni pravac Meljine – Petijevići, koji održava firma Fortis mont, takođe je prohodan, ali je zbog velike količine padavina neophodna oprezna vožnja, kazao  je direktor Ognjen Karadžić.

Izvor: Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.