Težak policijski trening: Jedan mrtav, 14 hospitalizovano, bore se za život
ilustracija

Argentina

Težak policijski trening: Jedan mrtav, 14 hospitalizovano, bore se za život

Mladi policajac je umro, a još 14 je završilo u bolnici u Argentini nakon treninga na kome su regruti podvrgnuti maltretiranju na ogromnoj vrućini, navele su njihove porodice.

"To što su oni učinili tim dječacima tog dana nije bila obuka. Oni su ih maltretirali, udarali, radili su im užasne stvari. To liči na priče o vojnoj diktaturi (1976-1983)", rekao je Roke Garaj, brat preminulog mladića. 

Emanuel Garaj, 19-godišnji policajac, umro je u subotu, pet dana pošto je primljen u bolnicu zbog ekstremne dehidratacije, izazvane treningom na sjeverozapadu Argentine, a 14 njegovih kolega je hospitalizovano zbog sličnih simptoma, prenosi N1.

"I drugi momci se bore za život. Moj brat nije izolovan slučaj, neko ko nije izdržao jer nije bio fizički spreman", naveo je Roke Garaj, ocijenivši rukovodioce obuke kao "kriminalce", protiv kojih je porodica podnijela tužbu. 

Predstavnik regionalnih vlasti je izjavio da su prošlog ponedeljka mladi policajci imali težak trening na suncu, na 40 stepeni i bilo im je zabranjeno da piju vodu.

Otvorena je istraga protiv lokalnih policijskih funkcionera koji su i suspendovani. Četiri komesara i četiri policajca su uhapšena pod optužbom za ubistvo i neizvršavanje dužnosti. 

Smrt mladog vojnika Omara Karaska 1994. u kasarni je izazvala nacionalnu dramu koja je dovela do ukidanja obaveznog vojnog roka. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.