Šest ponuđača za prvi blok TE
Ilustracija

U EPCG otvorene ponude za izradu idejnog projekta

Šest ponuđača za prvi blok TE

Šest ponuđača javilo se na tender za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja.

U EPCG su danas otvorene ponude na tenderu za nabavku usluge koja podrazumijeva izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka TE.

Na tender se prijavilo šest ponuđača, a EPCG će u narednom periodu pristupiti njihovoj ocjeni.

Zajedničku ponudu su dostavili Škoda Praha a.s. i Škoda Praha Invest s.r.o, zatim Grupa ponuđača Institut IGH d.d., Zarubezhenergoprojekt d..d. i CAU – "Centar za arhitektutu i urbanizam" iz Zagreba, Steag Energy Services Gmbh iz njemačkog Essena. Ponudu su dostavili i Institut za građevinarstvo d.o.o. i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi d.o.o. Beograd, sa sjedištem u Podgorici, kao i Konzorcijum "EKONERG – NIK COM-ESOTECH" iz Zagreba i VPC Gmbh iz Njemačke.

EPCG je 25. decembra 2017. raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta, a tender je vrijedan 900 hiljada eura.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE "Pljevlja".

Plan je da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine.

Ekološka rekonstrukcija bi trebalo da bude završena do 2021. godine.

Ona podrazumijeva izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjeđenje rada elektrofilterskog postrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.