Prva zvanična posjeta: Marković na Kosovu 14. i 15 februara
Duško Marković

Prva zvanična posjeta: Marković na Kosovu 14. i 15 februara

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće 14. i 15. februara, u zvaničnoj posjeti Kosovu, pošto je prethodna koja je bila zakazana prošle nedjelje odložena zbog neveremena.

Portparol Vlade Kosova Donjeta Gaši izjavila je Gazeta ekspresu, da će Marković u srijedu doći na Kosovo.

Podsjećamo, Markovićev avion zbog magle nije mogao da sleti na međunarodni aerodrom "Adem Jašari" u osam sati, kako je 6. februara bilo najavljeno.

Prva posjeta crnogorskog premijera Kosovu, kako je to ranije saopšteno iz Vlade, trebalo je da bude prilika "za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja, putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu".

Markovićeva posjeta ocenjuje se važnom zbog sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore, koji je potpisan krajem avgusta 2015. godine.

Marković je pred dolazaka na Kosovo izjavio da je za Crnu Goru to pitanje završeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.